Lemn-plastic este mai dificil de a face decât materiale obișnuite.

- Mar 30, 2019-

Cu atenția sporită acordată reciclării materialelor plastice uzate și deficitului tot mai mare de resurse de lemn, se utilizează făină de lemn sau alte fibre naturale de plante pentru a umple materialele reciclate din plastic. Materialele din plastic și lemnul și produsele finite fabricate de echipamente speciale devin din ce în ce mai populare în întreaga lume datorită caracteristicilor lor pe două straturi, atât din material plastic, cât și din lemn.


Cu toate acestea, prin mai mulți ani de dezvoltare, producția și utilizarea materialelor din lemn-plastic în China nu este satisfăcătoare. Pe de o parte, industrializarea rezultatelor cercetării este dificilă, iar pe de altă parte, vânzarea companiilor de producție de materiale din lemn-plastic nu este netedă. De ce materialul plastic din lemn, un potențial nou material de protecție a mediului, pare să fie atât de popular?


Prin mai mulți ani de dezvoltare și aplicare, se constată că prelucrarea materialelor din lemn-plastic este mai dificilă și mai solicitantă decât cea a produselor din plastic general. În prezent, majoritatea abilităților interne provin din digestia și absorbția informațiilor despre abilitățile străine. Cu toate că s-au realizat unele realizări, mai sunt încă multe de făcut în utilizarea industrială.


Unele companii de producție văd doar perspectiva înlocuirii lemnului cu plastic, dar ignoră și alte îndoieli. Echipamente de prelucrare, abilități tehnice și așa mai departe nu poate îndeplini cerințele, iar nivelul de mărfuri nu poate merge în sus. Un număr mic de companii produc materiale de ambalaj din lemn-plastic limitat prin turnare, datorită cotei mici de umplere a lemnului, costurilor ridicate și competitivității pe piață. Ca urmare, prin lărgirea domeniului de utilizare, modul de îmbunătățire a funcției materialelor din lemn-plastic a devenit punctul cheie al dezvoltării științifice a cercetătorilor. Îmbunătățirea tehnologiei de producție a materialelor din lemn-plastic, dezvoltarea echipamentelor speciale și alegerea aditivilor trebuie de asemenea consolidate.