Material nou compus care se grăbește către industria de producție pe plajă, spațiul de dezvoltare a plasticului din lemn este uriaș

- Jul 29, 2019-

Odată cu avansarea științei și tehnologiei sociale, de la tehnologia vestimentară la aerospațial, materialele noi au pătruns treptat în toate domeniile lumii. În zilele noastre, din cauza degradării mediului și a deficitului de resurse, cererea de materiale noi a crescut rapid și este imperios necesară creșterea cercetării științifice. Găsirea de materiale alternative ecologice a devenit o direcție importantă pentru cercetarea umană și au apărut materiale din lemn-plastic.

După cum sugerează și numele, lemnul-plastic conține plastic și fibre de lemn, care este un nou tip de material compozit. În prezent, principalele tipuri de plastic din lemn sunt plasticul din lemn PE, plasticul din lemn PVC și plasticul din lemn ABS. Plasticul din lemn PE are proprietăți rezistente la impermeabilitate și anticoroziune, duritate ridicată, utilizat în principal pentru decorațiuni exterioare; Plasticul din lemn din PVC este relativ ușor, nu este inferior plasticului PE din rezistență la apă și la coroziune și are o rezistență mai bună; Plasticul din lemn ABS este ușor de procesat Rezistență bună.

MUSU

Materialul nou compozit lemn-plastic are avantaje semnificative

1. În ceea ce privește performanța, în comparație cu lemnul obișnuit, durabilitatea lemnului-plastic este evident îmbunătățită și are proprietăți fizice și mecanice, cum ar fi rezistența la compresiune și rezistența la îndoire comparabilă cu lemnul tare, iar duritatea este chiar de 2 până la 5 ori mai mare decât din lemn obișnuit, în special materialele compozite din lemn poliolefin-plastic au proprietăți mecanice bune și pot fi utilizate pe scară largă ca structuri portante.

2. În ceea ce privește protecția mediului, avantajele plasticului-lemn sunt mai vizibile. Materialele de fabricare a plasticului din lemn pot utiliza materiale plastice reciclate (cum ar fi PE / PP / PVC) și fibre vegetale (cum ar fi cojile de orez și paiele), iar produsele pot obține reciclare 100%. utilizare. Costurile reduse, rata ridicată de recuperare și reciclarea eficientă a resurselor fac ca materialele plastice din lemn să fie populare, iar toate țările din lume oferă afirmație și atenție.

Industria lemnului-plastic este un nou tip de industrie în China. Fundația de dezvoltare este slabă, iar experiența este încă insuficientă. Deci, atunci când vine boom-ul industriei, a cunoscut inevitabil o perioadă de dezvoltare dezordonată. În conformitate cu reglementările politicilor naționale, mediul de dezvoltare al industriei plasticului lemnului tinde să se îmbunătățească. Conform datelor din ultimii ani, industria lemnului-plastic din China în ansamblu arată o tendință de creștere rapidă și are oportunitatea de a acapara o cotă de piață mai mare pe piața internațională.